Forside
Klubben idag
Kalender
Aktiviteter
Vedtægter
Indmeldelse &
         kontingent
Bestyrelsen og udvalg
Klubmesterskab
Galleri
Klubbens historie
Vores sponsorer

KLUBBENS HISTORIE

Roskilde Sports Petanque Club - RSPC - blev stiftet af 6 personer i foråret 1992.

I sommeren 1992 var medlemstallet 20 personer. Der blev spillet på et grusareal ved Himmelevhallen.
I 1993 stillede kommunen et areal på Ollerupvej til rådighed samt gav 10.000 kr. til hjælp til anlæg af baner. Klubben fik samtidig adgang til klubhuset, som vi delte med håndboldafdelingen i Himmelev-Veddelev Idrætsforening. Først i sommeren 1994 blev banerne færdiganlagt og taget i brug.

Medlemstallet steg støt gennem årene, og i skrivende stund er vi 75 medlemmer. Og da håndboldklubben fik klubhus i Himmelevhallen, så har vi nu klubhuset alene.
Op gennem årene har klubben lavet mange forbedringer på både baner og i klubhus. Vi har fået lys på banerne, bænke ved banerne samt nye borde og stole til klubhuset sponsoreret af Tuborgfonden. I klubhuset har klubben bekostet et nyt køkken sat op af nogle af medlemmerne.

Vi spiller tirsdag og torsdag i perioden 1. oktober til 31. marts kl. 14, og i perioden 1. april til 30. september kl. 18.30, onsdag formiddag kl. 10 og lørdag kl. 14.
Vi deltager med turneringshold i både DGI, hvor vi pt. har 6 kvartethold og 1 sekstethold, og i DPF (Dansk Petanque Forbund), hvor vi har et hold i regionalen.

Da vi er en af de klubber på Sjælland, der har flest baner - vi har 43, er vi ofte værter for afslutninger i diverse turneringer, ligesom vi selv afholder forskellige stævner. Fx Tøsepetanque i maj (kun er for damer), Roskilde Open på Kr. Himmelfartsdag, der er for licensspillere og Andepetanque den første søndag i november, der er for alle.
Alle er meget velkomne i klubben.
                                                              November 2021