Klubbens Historie

Roskilde Sports Petanque Club - RSPC - blev stiftet af 6 personer i foråret 1992, hvoraf 2 stadig er medlemmer i klubben.

Sommeren 1992 var medlemstallet vokset til 20 personer. Der blev spillet på et grusareal ved Himmelevhallen.

I 1993 stillede kommunen et areal på Ollerupvej til rådighed samt gav 10.000 kr. til hjælp til anlæg af baner. Vi fik samtidig adgang til klubhuset, som vi deler med håndboldafdelingen i Himmelev-Veddelev Idrætsforening. Først i sommeren 1994 blev banerne færdiganlagt og taget i brug.

Medlemstallet steg støt gennem årene, og i skrivende stund er vi 75 medlemmer.

Op gennem årene har klubben lavet mange forbedringer på både baner og i klubhus. Vi har fået bænke ved banerne samt nye borde og stole til klubhuset sponsoreret af Tuborgfonden. Sidste år satte nogle af vores medlemmer nyt køkken op i klubhuset.

Vi spiller tirsdag og torsdag aften, onsdag formiddag og lørdag eftermiddag. Der spilles i både sne og frost, men vi nyder det mere i solskin og varme.

Vi deltager med turneringshold både i DGI, hvor vi har 6 kvartethold og 2 sekstethold, og i DPF (Dansk Petanque Forbund), hvor vi har et hold i regionalen.

Da vi er en af de klubber på Sjælland, der har flest baner - vi har 43, er vi ofte værter for afslutninger i diverse turneringer, ligesom vi selv afholder forskellige stævner. Fx Tøsepetanque, der kun er for damer. Roskilde Open, der er for licensspillere og Andepetanque, der er for alle, og hvor der hvert år er omkring 200 deltagere.

September 2017